Schoonmaak scholen en klaslokalen

SCHOONMAAK SCHOOL

PROFESSIONELE SCHOONMAAK VAN SCHOOL IN UW WOONPLAATS OOK VOOR SPORTSCHOOL OF FITNESSRUIMTE, KLEEDRUIMTE EN SANITAIR

Waarom uw school, onderwijsinstelling of opleidingscentrum professioneel milieubewust laten schoonmaken in uw woonplaats?
Scholen en onderwijsinstellingen zijn verzamelgebouwen van mensen uit allerlei plaatsen, culturen en gebruiken… Er wordt geleerd, gewerkt, gegeten, gesport…

In de openbare ruimtes van de school of in het klaslokaal komen jong en oud met elkaar in contact en verspreiden zo – behalve geniale ideeën – ook eenvoudig vuil, bacteriën, ziektekiemen, enzovoort, naar alle delen van het schoolgebouw. Zoals bv. het leslokaal, de toiletten, refter, sportzaal, div. soorten toestellen, apparatuur, enzovoort.
En dan hebben we natuurlijk nog de atmosferische vervuiling.

De school of onderwijsinstelling is uiteraard medeverantwoordelijk voor het in stand houden van een gezonde omgeving.

Een prettige hygiënische leeromgeving komt sowieso de kwaliteit ook van uw leerinstituut ten goede.

Hoe draagt u nu het beste zorg voor een schone en frisse school of onderwijsinstituut?

Eén aspect is bv. om allergische reacties zoveel mogelijk tegen te gaan door rekening te houden met de te gebruiken schoonmaakproducten!

Hoe en waarom een school ecologisch schoonmaken?

Steeds meer mensen reageren allergisch op chemische schoonmaakproducten, en /of de geurmiddelen in deze producten. Door alternatieve reinigingsproducten te gebruiken, en als schoolverantwoordelijke kunt u dan tevens bijdragen aan de bewustwording betreffende het gebruik van deze milieuvriendelijke of ce schoonmaakproducten en technieken. Twee vliegen in een klap. Want, op die wijze bent u meteen progressief bezig om een kleinere ecologische voetafdruk te promoten!

Een slogan in de moderne schoonmaakwereld is dan ook: less is better. Minder schoonmaakproducten en beter schoon! Want ook een teveel van een schoonmaakproduct – ook al is het een milieusparend product – zorgt voor een snelle vervuiling van het schoongemaakte en het milieu… en daar zit u als verantwoordelijke niet op te wachten!
Verstandig kunnen reinigen betekent dat bij de inrichting van de school uiteraard vooraf gelet moet worden op het te gebruiken materiaal waardoor men kan opteren voor het meest onderhoudsarme materiaal en dito afwerking.

De vloer moet bv. grondig gereinigd kunnen worden zonder afbreuk te doen aan de kwaliteit, maar dit geldt bv. ook voor geluid absorberende wanden. Omdat bij een goed gekozen materiaal deze wanden zonder kwaliteitsverlies machinaal met een schrobzuigmachine te reinigen zijn, en ook makkelijk afwasbaar. Bijvoorkeur met herbuikbare microvezeldoeken.
Meerdere offertes voor de schoonmaak van uw school in uw woonplaats, lokalen, sport- en sanitaire ruimtes, enz aanvragen: